İçeriğe geç

Ekmek Çullama Nasıl Yapılır

Ekmek çullaması nasıl yapılır?

Her pideyi 4 parçaya bölün ve 12 üçgen parça oluşturun. 3 yumurta, tuz, su, un ve nişastayı derin bir kasede karıştırın. Çatalla iyice ezin, pideleri bu karışıma hem önden hem arkadan batırın, böylece un kalıntısı kalmaz ve sıcak, çok yağlı olmayan yağda teker teker kızartın. Afiyet olsun.

Çullama hamuru nasıl yapılır?

Çullama nasıl hazırlanır: Yumurta, tuz, kabartma tozu ve yoğurdu bir kasede çırpın. Karışım kek hamuru kıvamına gelene kadar karıştırılır. Bu arada su, şeker ve limon suyundan bir şerbet hazırlanır. Daha sonra kesilmiş bastikler hazırlanan yumurta karışımına batırılır ve kızgın yağda kızartılır.

Ekmek oğması nasıl yapılır?

25. Ekmek pişirme: Bayat ekmeğin içi ufalanır, istenirse kabuğu da ufalanır; eritilmiş tereyağı ile bir kaseye dökülür ve kızartılır. Sonra üzerine bir yumurta kırılır ve galeta unu ile kaplanır. Sonra 1 bardak süt eklenir ve tekrar karıştırılır. Süt emilene kadar çok düşük ateşte bekletilir.

En lezzetli yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

Bir kasede yumurtaları, tuzu, karabiberi, kekiği ve acı biberi pürüzsüz olana kadar çırpın. Dilimlenmiş bayat ekmeği yumurta karışımına batırın. Yağı bir tavada ısıtın ve ekmek dilimlerini kızarana kadar kızartın. Sıcak servis edin.

Evde ekmek yaparken üzerine ne sürülür?

Ekmek pişirirken ne sürmelisiniz? Ekmeğinizi pişirmeden önce dinlenmiş hamurun üzerine biraz su serpebilirsiniz. Çırpılmış yumurta sarısı, yoğurt veya süt ekleyebilirsiniz. Ekmeğinizin parlak bir kabuğa sahip olmasını istiyorsanız, fırından çıkardıktan sonra üzerine biraz soğuk su sürün.

Ev yapımı ekmek neden ufalanır?

Ekmeğin ufalanan bir kıvamda olması durumunda; yanlış un seçimi, enzim aktivitesinin yetersiz olması, yoğurmanın yetersiz yapılması, su tüketiminin yetersiz olması, 1. ve 2. mayalanmanın gereğinden uzun sürmesi, fazla pişirilmesi gibi etkenleri değerlendirmelisiniz.

Erzurum çullama nasıl yapılır?

Dutları saplarından ayırın ve sıcak suda 5 dakika bekletin. Tereyağını tavaya koyun ve eritin, süzülmüş dutları ekleyin, yaklaşık 3 dakika soteleyin ve toz şekeri ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra ayrı bir kasede çırptığımız yumurtayı ekleyin. Yumurta pişince dutlu chuklamamız hazır.

Çullama hangi yöreye ait?

Afyon/Afyonkarahisar’da çok eski bir geçmişi ve coğrafi sınıra özgü bir üretim yöntemi olan çullama köftesinin isminde “çullama” geçmektedir; kızartıldıktan sonra köfte yüzeyinde oluşan saçaklar nedeniyle kullanılmaktadır.

Girit usulü çullama nedir?

Çullama, milföy hamuru ve tavuktan yapılan özel bir yemektir. Görünümü ve tadı klasik börek tariflerine benzer. Çoğunlukla Akdeniz, Ege ve Kıbrıs mutfağında bulunur.

Evde kıtır ekmek nasıl yapılır?

Küçük bir kasede zeytinyağını, baharatları ve sarımsağı karıştırın. Ekmek tuz içerdiğinden ekstra tuz eklemiyoruz. Bu karışımı küp doğranmış ekmeğin üzerine dökün ve tüm ekmekle temas edene kadar karıştırın. Ekmeği önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında ekmek renk değiştirene ve çıtır çıtır olana kadar pişirin.

Ekmek hamuruna ne konur?

Öncelikle malzemelerimizi sayalım: 1 su bardağı ılık süt, 1,5 yemek kaşığı kuru maya, 1/3 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 3 su bardağı un.

Ekmek dövmeç nasıl yapılır?

İncecik doğranmış peynir, soyulmuş ve doğranmış domates, incecik doğranmış yeşil biber, soğan, salça, acı biber ve tarçın karıştırılıp yoğrulur. Ekmek yumuşayınca incecik doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve naneden oluşan yeşillikleri ekleyip karıştırın, avucunuzun içinde sıkın ve servis edin.

Yumurtalı ekmek sütlü mü sütsüz mü?

Kahvaltılık pratik yumurtalı ekmek tarifi için malzemeler: Çeyrek su bardağı süt (Sütünüz yoksa tarifi sütsüz de yapabilirsiniz.) İsteğe bağlı tuz, karabiber, pul biber, 2 yemek kaşığı sıvı yağ. (Dilerseniz ayçiçek yağı veya zeytinyağı da tercih edebilirsiniz.)

Yağ çekmeyen yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

Sütümüzü bir kaseye koyup yumurtalarımızı kırıyoruz ve çırpıyoruz. Unumuzu ekliyoruz, baharatları ekliyoruz ve her şeyi iyice karıştırıyoruz. Dilimlenmiş ekmeğimizi bu karışıma batırıp az yağda kızartıyoruz. Ekmeği sıcak yağa atıyoruz ki ekmek yağı emmesin.

Yumurtalı ekmek yoğurtla yapılır mı?

Bayat ekmeklerimizi kesiyoruz. Bir kaseye yoğurt, yumurta ve tuzu koyup çırpıyoruz. Tavaya yağımızı koyuyoruz. Dilimlenmiş ekmekleri yumurtaya batırıp tavaya koyuyoruz ve kızartıyoruz.

Evde kıtır ekmek nasıl yapılır?

Küçük bir kasede zeytinyağını, baharatları ve sarımsağı karıştırın. Ekmek tuz içerdiğinden ekstra tuz eklemiyoruz. Bu karışımı küp doğranmış ekmeğin üzerine dökün ve tüm ekmekle temas edene kadar karıştırın. Ekmeği önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında ekmek renk değiştirene ve çıtır çıtır olana kadar pişirin.

Ekmeğin çatlamaması için ne yapılır?

Çözüm; Fırına verilen buhar miktarını azaltmak gerekir. Pişirme sırasında fırına eksik buhar verilmesi; Pişirme sırasında buhar eksikliği, somunların yeterince gelişmemesine ve bıçak açıldığında çatlakların oluşmasına neden olur.

Kuru ekmek nasıl yumuşar?

Öncelikle suyunuzu kaynatın, bir tencereye koyun ve metal eleği tencerenin üstüne yerleştirin. Somunları eleğe yerleştirin ve tencerenin kapağını üstüne kapatın. İki dakika sonra ekmeğimiz yumuşamış olacak. Ekmeği hemen bir beze sarıyoruz ki yumuşaklığını kaybetmesin.

Bayat ekmek ile hamur nasıl yapılır?

Bayat ekmekten hamur nasıl yapılır tarifi ve yoğurmaya başlayalım. Hamur istediğimiz kıvama gelince bir süre dinlendiriyoruz. Gerisi size kalmış canlarım. Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir