Akıntı ne renk olursa namaz kılınmaz?
Pamuk çıkarıldıktan sonra temizse, adetten temiz demektir. Bu durumda abdest alır ve sonra namaz kılar. Pamuk kırmızı, sarı veya kahverengi (çamurlu) ise namaz kılmaz.
Vajinal akıntı olursa namaz kılınır mı?
Fıkıh kaynaklarında tercih edilen görüşe göre rutûbetü’l-ferc’in temiz olduğu (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, 1/166) ve elbiseye bulaşmasının namaza mani olmadığı belirtilmiştir. Dolayısıyla tampon veya ped kullanma zorunluluğu yoktur.
Hangi akıntı abdesti bozmaz?
Din İşleri Yüksek Kurulu Ebû Hanîfe dâhil bazı âlimlere göre, kadının renksiz ve kokusuz akıntısı necis olmayıp abdesti bozmaz (İbn Abidin, Reddü’l-muhtar, 1/166).
Çamaşıra bulaşan beyaz akıntı ile namaz kılınır mı?
İslam, engelli kişilerin dini görevlerini yerine getirebilmeleri için bazı kolaylıklar sağlamıştır. Bu bağlamda, özürlü bir kişinin iç çamaşırına kan, irin, idrar ve irin bulaşması, özür devam ettiği sürece onun namaz kılmasına engel olmayacaktır.
Adet değilim ama kahverengi akıntım var namaz kılınır mı?
Kahverengi, sarı, yeşilimsi veya toprak renginde akıntı adetten önce veya sonra görülebilir, ancak 10. günden sonra da devam ederse özür kanıdır ve abdesti bozmak mümkün olmadığından abdest alıp ibadet etmekte bir sakınca yoktur.
Çok az leke geldi namaz kılınır mı?
Düzenli adet gören bir kadının adetinden önce gördüğü her leke, adet kanı sayılır ve o andan itibaren adet kanamasının sonuna kadar adetli kadın sayılır. Bu nedenle leke görülen günlerde namaz kılınmaz ve oruç tutulmaz.
Sümük gibi akıntı abdesti bozar mı?
Alimlerin çoğunluğuna göre bu akıntılar abdesti bozar. Ancak bu ıslaklık (akıntı) bir kadından sürekli akıyorsa, her namaz için namaz vakti girdikten sonra abdest almalıdır. Bu ıslaklık abdestten sonra akıyorsa, namaz sırasında bile olsa, ona hiçbir şekilde zarar vermez.
Akıntı olan kıyafetle namaz kılınır mı?
Namazın şartlarından biri de necasetten temizlenmektir. El ayası hariç olmak üzere, elbisede, vücutta ve namaz kılmak istenilen yerde kan veya idrar gibi necaset varsa, namaz kılmaktan men edilir. Daha az miktarda necaset ruhsat kapsamındadır ve namaza engel teşkil etmez.
Hangi akıntı guslü bozar?
2. Vücudun herhangi bir yerinden kan, irin veya başka pis maddelerin çıkması. Ağızdan çıkan sıvı kan, tükürükten fazla veya eşitse, abdesti bozar. Vücuttan çıkan kan, çıktığı yere sürülmediği sürece abdesti bozmaz. Aynısı yaradan çıkan irin ve sarı su için de geçerlidir.
Kadın menisi hangi renktir?
Bir kadının meni ince sarı bir sıvıdır. “Bir erkeğin menisinin kalın beyaz bir sıvı olduğuna şüphe yoktur. Bir kadının meni ince sarı bir sıvıdır.”
Namaz kılarken vajinadan gaz çıkması namazı bozar mı?
Nitekim İlmi Araştırmalar ve Fetva Daimi Komisyonu’na, namaz esnasında kadının avret mahallerinden rüzgar çıkmasının hükmü sorulmuş, komisyon şu cevabı vermiştir: “Bu durum abdesti bozmaz.”
Kadınlarda mezi nedir?
Cinsel ilişki sırasında, erkek ve kadınların mahrem bölgelerinden bazı sıvılar salgılanır. Bu sıvılara bazen semen, bazen de mei denir.
Kadınlarda beyaz akıntı neden olur?
Bazı beyaz akıntılar normaldir, özellikle adet döngüsünün başında veya sonunda. Ancak akıntı kaşıntılıysa ve kalın, sütlü-lor benzeri bir kıvama veya görünüme sahipse, normal değildir ve tedavi edilmesi gerekir. Bu akıntı genellikle bir mantar enfeksiyonunun belirtisi olabilir.
Kadınlardan gelen zevk suyu gusül gerektirir mi?
Kadının şaka yaparken veya şehvetli düşüncelere daldığı sırada kendisinden gelen ıslaklık temizdir, gusül gerektirmez ve abdesti bozmaz. Ancak, çoğunlukla şehvetin en yoğun olduğu zamanlarda, sözde boşalmaya kadar kadından gelen ve ayrıca elbiseye bulaşan sıvı necistir ve cinsel ilişkiyi tetikler.
İdrar yolundan gelen akıntı abdesti bozar mı?
Zira idrar yolundan gelen akıntı abdesti bozar, abdestsiz kılınan namaz ise mükâfatlandırılır (Merğinânî, el-Hidaye, 1/17). Ayrıca, eğer ıslaklık avuç içinden fazla ise, iç çamaşırını değiştirmeli veya kirli kısmı yıkamalıdır.
Hangi renk akıntı gusül gerektirir?
Bazı kadınlarda sarıya yakın akıntı durur, ancak daha sonra beyaz akıntı olmaz ve kuruluk başlar. Bu kuruluk yaklaşık bir gün boyunca devam ederse – beyaz akıntı olmasa bile – kadın temiz (adet görmemiş) kabul edilir.
Su gibi akıntı namaza engel mi?
Alimlerin çoğunluğuna göre bu akıntılar abdesti bozar. Ancak bu ıslaklık (akıntı) bir kadından sürekli akıyorsa, her namaz için namaz vakti girdikten sonra abdest almalıdır. Bu ıslaklık abdestten sonra akıyorsa, namaz sırasında bile olsa, ona hiçbir şekilde zarar vermez.
Adet dışı kahverengi akıntı gusül gerektirir mi?
Bu kan akarsa sadece abdest bozulur, gusül gerekmez (Mevsılî, el-İhtiyâr, 29.01.30).
Kahverengi akıntı adet sayılır mı?
Lekelenme adet kanaması olarak mı kabul edilir? Lekelenme olarak görülen kanama sadece iç çamaşırını kirletmeye yetecek kadardır. Bu nedenle bu durum adet kanaması olarak kabul edilmez.
Tavsiyeli Bağlantılar: Jant Neden Takılır